Ponents

Sra. Magda Espuga

CEO Kiss Retail Management Consulting

Llegir biografia

Magda Espuga és llicenciada en ADE i MBA per ESADE, Màster en International Management per THUNDERBIRD (USA), i PDD per IESE.

Magda és coundadora de KISS Retail Management Consulting, i Consellera Assessora de varies empreses com Júlia Perfumeries, i aporta més de 25 anys d’experiència en retail i en consultoria especialitzada. Entre els seus clients destaquen Inditex, Tous, Media Markt, Puig, Fluidra, CosmoCaixa, Benitoesports, La Mallorquina o Cottet entre altres.

Abans de crear KISS Retail, Magda va ser directora de màrqueting de General Óptica, de Pepsico Espanya, i de Pizza Hut Europa del Sud i Àfrica.

Valors com a factor de competitivitat

Presentació de l'estudi de Comertia encarregat a KISS Retail (Ebeltoft Spain) amb els resultats de la recerca internacional sobre retailers amb valors responsables. A través de l’exposició de diferents casos de retailers d’Europa i del món, es posarà de manifest que l’equilibri entre la responsabilitat social corporativa i el negoci és possible, i com, en alguns casos, el valor empresarial es situa en la missió de la companyia. Una tendència cada cop més respectada i demandada per part dels consumidors.

Sr. Michael Skou

Director de Recursos Humans Rema 1000

Llegir biografia

Màster en Administració econòmica i de negocis, vaig començar en el sector retail l'any 1998 com a consultor. Des de llavors, he ocupar diversos càrrecs en vendes al detall, entre els quals vaig destacar com a director en Retail Institute Scandinavia i Director a Bestseller, on vaig ser responsable d'un negoci de mil milions de dòlars i operacions de centenars de botigues.

Avui m'enorgulleix servir com a director de recursos humans d'una de les empreses més valuoses d'Escandinàvia, REMA 1000 Danmark A / S. El meu objectiu és fer que REMA 1000 contribueixi a la visió general de la nostra empresa, Reitangruppen, i que es conegui com l'empresa amb més valor a Europa.

Supermercats amb valors humans

L’empresa líder en alimentació, Rema 1000 és la segona cadena més popular de Dinamarca, només superada per Lego. Amb més de 300 supermercats, l’empresa va facturar 2.300M€ al 2017 i els seus valors han suposat una autèntica revolució en el model de franquícia.

D’origen familiar, propietat de Grup Reitan, la seva proposta de marca és oferir “descompte amb actitud”. Sota aquesta premissa, Rema 1000 ofereix als seus clients productes a preus baixos, amb alts estàndards de qualitat i amb el menor impacte en medi ambient. La companyia basa totes les seves decisions en una política de responsabilitat social que es fa extensiva a persones, comunitat local, ètica en els negocis, desenvolupament social i sostenibilitat.

Sr. Silvio Elias

Director general Veritas

Llegir biografia

Llicenciat en ADE i MBA a ESADE, vaig començar en el sector de l’alimentació l’any 1997. Després d’uns anys a Caprabo, on vaig tenir la oportunitat de llançar la línia de ventes online de la companyia vaig fundar Veritas, amb la voluntat d’oferir la millor alimentació possible: l’ecològica.

Des de l’any 2002 promovem un model alimentari transformador que va mes enllà del fet d’abastir les llars amb productes ecològics. La nostra vocació és incidir en tots els valors que acompanyen a aquest producte; un model compromès amb la salut, la societat i el medi ambient.

En aquest sentit Veritas és el primer supermercat d’Europa que genera un impacte positiu per al mon d’acord a la certificació internacional BCorp, que reconeix les bones pràctiques i el compliment d’alts estàndards de transparència i responsabilitat.

Com canviar el món des d'un supermercat

El primer supermercat ecològic d’Espanya neix en el si d’una família amb una llarga trajectòria en la distribució alimentària. Fundada l’any 2002, a Veritas se li reconeix la tasca d’educar i conscienciar a la població sobre com millorar l’alimentació i com portar un estil de vida més saludable.

Amb el lema de “el menjar de veritat”, Veritas és avui la cadena de supermercats líder en compromís amb la salut de les persones i la sostenibilitat a Espanya i BCorp els reconeix com el primer supermercat d’Europa que genera un impacte positiu en la societat i el medi ambient.

Sr. Joan Gomis

Director general Misui

Llegir biografia

Nascut a Barcelona el 1956. Joan Gomis és gemmòleg i especialista en òpals per l'Australian Opal Association. És membre de la junta del Col·legi de Joiers, Orfebres i Gemmòlegs de Catalunya (JORGC) des de la seva fundació, on ha ocupat càrrecs com la presidència de la secció de Disseny. Ha col·laborat amb alguns dels especialistes més reconeguts del sector, com Munsteiner, Rubinstein i Becker (talladors de gemmes) o Paspaley (cultivadors de perles del Mar del Sud). Està involucrat activament a taules rodones, premis de disseny i exhibicions. És l'ideòleg de Misui.

Misui com a marca editora de joiers

Misui és una marca editora de joiers, nascuda a Barcelona, que col·labora amb els seus dissenyadors per desenvolupar propostes innovadores combinant creativitat i ofici. El projecte neix de mans de la família Vendrell, propietaris d'Unión Suiza, amb vocació de permanència per les següents generacions i amb la voluntat d'influir positivament en el sector i en la ciutat. La marca aposta pel talent local, tant al disseny com a la producció, contribuint a la generació de teixit empresarial local i al manteniment de l'ofici a Barcelona. La marca dedica esforços a la innovació, cercant solucions tècniques que donin resposta a les necessitats creatives.

Sr. Alfred Vernis

Director acadèmic de Sostenibilitat Grup Inditex

Llegir biografia

Alfred Vernis aporta més de 25 anys d'innovació social i de sostenibilitat en docència, recerca i consultoria. Actualment és el Director Acadèmic de Sostenibilitat del Grup Inditex (ZARA). L'equip de sostenibilitat lidera l'agenda d'Inditex per tancar el bucle.

Té un doctorat per la Universitat de Nova York i diversos cursos de postgrau de la Cambridge University i de la Harvard Kennedy School. És professor associat a ESADE Business School (Espanya). Ha donat servei a diversos taulers de diferents empreses sense ànim de lucre espanyoles i ha publicat diversos llibres sobre associacions publicoprivades i emprenedoria social. També ha col·laborat per a diferents corporacions multinacionals, ONG i organitzacions del sector públic.

Join Life: la moda sostenible

Grup Inditex està incrementant, any rere any, el seu compromís amb la sostenibilitat, la promoció dels drets humans i la transparència. La companyia ha alineat els seus plans amb l'agenda de Nacions Unides 2030, per contribuir als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (SDG) que pretenen afrontar el canvi climàtic, la pobresa i la desigualtat. Des de la vessant més humana, l'any 2002 el grup va posar en marxa la iniciativa social “For&From”, una xarxa de 14 botigues que, sota la imatge de diverses marques del grup, són gestionades per empreses socials i hi treballen persones amb discapacitat.

De la mà del responsable de sostenibilitat del grup, coneixerem el darrer projecte “Join Life”, una etiqueta de roba sostenible que identifica les peces de roba produïdes en fàbriques certificades amb qualificacions A o B, tant en auditories socials com en avaluacions medi ambientals. Aquesta és una iniciativa transversal i estratègica per al grup Inditex que impulsa a tota la companyia a treballar plegats per assolir els ambiciosos objectius de sostenibilitat fixats en cadascuna de les fases.

Sr. Xavier Mon

Vicepresident de Gelats Unilever

Llegir biografia

Xavier es va unir a Unilever l'any 1996 (Departament de Màrqueting de IC). Entre 2000 i 2002 va ocupar diversos càrrecs a l'àrea de Màrqueting de Cogesal Miko a França. Una vegada de tornada a Espanya, va ocupar diversos llocs directius en àrees de Màrqueting, Trade Màrqueting i Vendes per Retail, Out of Home i Food Solutions Channels (aliments i gelats). L'octubre de 2008 va passar a ser director d'Out of Home i des de 2012 ocupa el càrrec actual. Es va graduar a la Universitat Pompeu Fabra en Economia i Administració d'Empres.

Com generar impacte positiu a través d’un negoci de gelats

Ben Cohen i Jerry Greenfield van aprendre a fer gelats en un curs per correspondència i poc després van crear la seva primera botiga (1978) amb tres objectius ben clars: fer el millor gelat possible, utilitzar el negoci per generar impacte positiu i divertir-se.

A Ben&Jerry’s tenen els valors com a pilar fonamental del negoci, fent el millor gelat possible de la millor manera possible i utilitzant el negoci i les connexions amb els consumidors per generar un impacte positiu i promoure el canvi cap a un planeta i una societat més justos.

Sr. Nicholas Allen

Responsable de Traçabilitat Patagonia

Llegir biografia

Nick Allen és el responsable de Traçabilitat a la Patagònia, treballant dins el Departament de Responsabilitat Social i Ambiental. Nick Allen treballa amb grups d'interès interns i externs per assegurar que es compleixin les declaracions de propietats dels materials, i de traçar l'origen de tots ells, des de les plomes d'oca, al cotó orgànic, la llana sostenible, i altres iniciatives.

Abans de treballar a Patagònia, Nick Allen va treballar a Underwriter Laboratories-Responsible Sourcing com a gerent de programes de traçabilitat i solució de problemes en la cadena de subministrament, amb experiència en recerca, desenvolupament i formació.

Nick Allen té experiència de camp en les auditories socials com a equip o auditor líder a l'oest i l'est d'Europa, EUA, Àfrica del Nord, Àsia Oriental i Amèrica Llatina en custòdia a la cadena de la fusta a Europa oriental i occidental en fàbriques de biomassa i de paper; auditories de protecció de marca a Vietnam i Sri Lanka; auditories de traçabilitat de minerals de conflicte a Kazakhstan, Suïssa i Alemanya; i auditories de seguretat en matèria tèxtil, establiments d'envasat d'aliments, plantes d'automòbils i centres de consolidació, instal·lacions portuàries, i instal·lacions de transport per carretera.

Nascut a Santa Cruz, Califòrnia, i resident a Barcelona, Nick Allen té una B.A. de la Universitat de Califòrnia, Santa Barbara, i un Màster en Política Comercial Internacional de l'Institut Monterey d'Estudis Internacionals.

Patagonia: sostenibilitat i traçabilitat

Patagònia és una marca de referència en el món de l'esport, per la qualitat del seu producte, i per haver mantingut el lideratge en el seu compromís amb el medi ambient. Avui dia aquest compromís es manifesta en el seu activisme corporatiu i també en la seva tasca dins de la cadena de subministrament.

Nick Allen gestiona el programa de traçabilitat a Patagònia, treballant amb proveïdors de tot el món per assegurar l'origen sostenible del material. Nick Allen ens explicarà com Patagònia busca influir de manera positiva sobre les condicions mediambientals, socials i aquelles relacionades amb el benestar animal en la seva cadena de subministrament.

Sr. José María Batalla

Soci fundador i director creatiu de 1000friends i de l'estudi de disseny més estrany del món: La Casa de Carlota

Els consumidors conscients volen CEO’s conscients

D'un temps ençà, les empreses i les seves marques estan descobrint que els consumidors ja no els són tan fidels malgrat tots els seus esforços per aconseguir el seu afecte.

La publicitat porta anys contaminant el món i tractant al consumidor com un idiota. Està perdent la credibilitat d'un consumidor cada vegada més interessat en qüestions més relacionades amb el compromís de les marques en temes tan poc comercials com són el medi ambient, la justícia social i la sostenibilitat. Ha nascut el consumidor conscient.

Sr. Jordi Vidal

Cofundador i director general d'Udon Restaurants

Llegir biografia

Jordi Vidal és cofundador i managing director a UDON, la principal cadena de restaurants asiàtics del país. És Diplomat en Gestió Hotelera per la Universitat d'ESADE-Sant Ignasi i té un Màster en Direcció de Grups Hotelers per la Universitat de Bellaterra. Forma part d'una família de restauradors amb més de 100 anys de tradició. La seva experiència professional l'ha adquirit a diferents països, i dirigint diversos hotels a Espanya. També col·labora com a professor a diferents universitats espanyoles, així com a ponent a congressos del sector.

Compromís per la sostenibilitat

UDON neix a Barcelona al 2004 de la mà de Jordi Vidal i Jordi Pascual que van agafar com a referència les receptes tradicionals de diferents països del continent asiàtic i les van adaptar als gustos, sabor i ingredients occidentals.

El novembre de 2017 i amb els mateixos valors i ànima que quan va nèixer, UDON engega un projecte integral i transversal en sostenibilitat com a principal estratègia de marca; centrada en les Persones, el Producte i el Planeta.

En aquesta presentació, es detallaran els objectius i el procés d’implantació de les accions dutes a terme.

Sr. Miquel Torres

Director general de Familia Torres

Llegir biografia

Nascut al Penedès el 1974 i criat entre vinyes, Miquel Torres Maczassek és membre de la cinquena generació de la Família Torres. Llicenciat en Econòmiques per ESADE i amb estudis d’enologia, va entrar al negoci familiar el 2001, primer com a director del celler Jean Leon i més tard com a director de màrqueting de la matriu. Va ser nomenat director general el 2012, després de dirigir durant tres anys el celler de la família a Xile.

El valor de la família en el món del vi

Des dels seus orígens com a cellerers el 1870, la Família Torres ha unit tradició i innovació en l'elaboració de vins i brandis de prestigi, treballant sempre amb el màxim respecte cap al medi ambient. Arrelada al Penedès des de fa més de tres segles, ha comptat històricament amb cellers i vinyes al Penedès, Conca de Barberà, Priorat i Costers del Segre.

Cuidar la terra, cercar l'excel·lència i difondre la cultura del vi són valors que han passat de generació en generació. La cinquena generació se centra avui a transmetre el llegat familiar, elaborant vins que provenen de vinyes singulars i finques amb història i recuperant varietats ancestrals catalanes. Un projecte que, a més de recobrar el patrimoni vitícola pot esdevenir una solució de futur en un escenari de canvi climàtic, el repte més gran que té actualment la viticultura i que la Família Torres combat adaptant-se i reduint les seves emissions per mitigar-ne els efectes.

Família Torres és membre de les Primum Familiae Vini, una associació que integra 11 de les famílies centenàries elaboradores de vi més reputades del món.

Sr. Pere Brugal

Director de Tesla Sud d'Europa

Llegir biografia

La missió de Pere Brugal consisteix a accelerar la transició a un model energètic sostenible a Espanya, Portugal, França i Itàlia. Amb anterioritat a Tesla ha desenvolupat la seva carrera professional al llarg dels últims 20 anys en diferents posicions de Direcció a quatre empreses líders dels sectors d'esports i moda; Levi 's, Nike, Pronovias i Desigual. En l'àmbit geogràfic ha gestionat el desenvolupament de negocis a Europa, Centre Nord i Sud-amèrica amb base a Barcelona, Amsterdam i New York. És llicenciat en Econòmiques i MBA per ESADE.

Accelerating Sustainable Energy

La missió de Tesla és la d'accelerar la transició del món a l'energia sostenible amb una gamma completa d'automòbils elèctrics cada vegada més assequibles. Tesla es va fundar el 2003 per un grup d'enginyers que volien provar que la gent no havia de fer concessions per a conduir vehicles elèctrics, i que aquests podien ser millors, més ràpids i més divertits de conduir que els vehicles de gasolina. Avui Tesla, amb seu a Califòrnia, no només dissenya i fabrica vehicles completament elèctrics, sinó que també subministra productes de generació i emmagatzematge d'energia, neta i escalable.

Col·laboradors i Patrocinadors

Patrocinadors

Col·laboradors

Amb el suport de

Sobre Comertia

Comertia és l'Associació Catalana de l'Empresa Familiar del Retail, una entitat que agrupa empreses de retail amb marca reconeguda, vocació de creixement i voluntat de compartir informació.